Blogger Backgrounds

Sabtu, 14 Mei 2011

Majlis kak feza..

Assalamualaikum..
hari ini saya nak cerite pasal majlis perkahwinan kak feza di Segamat. Best tau.

6.7.2011
Aku habis keje pukul 1 tapi disebabkan angah sampai pukul 12.45, jadi aku pon cabut awal.
nasib baik sume dah siap cume bilik 1 jasmine tu macam tongkang pecah sikit. Bak kate teacher Marilyn macam aku nak kawen..haha..kalau saya yang kawen,seminggu saya dah tak keje..hehe.
Lepas tu sampai terminal pukul 1 terus jumpa budak-budak ni dekat food court. Rupenye bas pukul 3.30 petang..Kitorang pon borak-borak.
Rancangnye solat pukul 2 petang, tapi gatal dalam pukul 2 lebih tu tibe-tibe nak cari hadiah..so, ain ngan as pun layanlah ikut. Apa lagi kelam kabut lah.pukul 3.30 tepat-tepat kitorang depan bas. Nasib baik sempat. Sampai Segamat dalam 6.30.
Zass, adik akak sampai pukul 6.30 jugak.Tapi naik kete wira erobik..bantai jelah..dekat bumper memang berbunyi lah..haha..malu kat tunang adik akak..kihkih...
Sampai umah akak terus peluk-peluk, kiss kiss..hehe
Malam tu kitorang tolong siapkan gift untuk majlis akak tu.
Niat di hati nak tengok akak berinai, tapi tak sempat lah..ngantoookkkkk..krohh..krohhh.

7.5.2011

Majlis akak dah nak mula.kitorang bangun pagi dan masuk bilik air 3 orang sekali..eh,jangan pikir kotor ye..kitorang mandi berkemban. Lepas mandi-mandi, make up-make up..terus pegi bilik akak. Akak tengah bersiap untuk khatam quran. Lapar tapi malu nak cakap. Bile mak akak ajak makan, buat muka malu-malu kucing. Tapi bile dah duduk, makan atas meja(tak de sesiapa nampak sebab sume sibuk) hamik ko 3 pinggan aku batai..sodap pulak bihun tu..memang terhangkat lah. Lepas makan kitorang tengok akak khatam quran.
akak tengah bersiap..sweet aje

bencilah double chin ni...grrrrrr...beli krim kurus muka lah lepas ni

kami

akak tengah khatam quran


Ok, dah habis khatam quran punya cito..
Pukul 11 majlis nikah nak mula, tapi mungkin akak start make up lambat so, lambat jugak lah majlis..sume orang dok ketuk bilik dia..sampai last-lat dia pon jerit..sabarlah dulu..ayooo..pengantin perempuan tak leh gitu..haha..
Lepas akak kuar, barulah majlis mula. Untungnya majlis tu tak lama. Kadang-kadangs sesetengah tempat tanye inilah, tanye itulah..lama kottt..Tapi yang ni lepas prungprengprungpreng sikit terus akad ni. Lafaz tu dalam 2 kali ucap kot.Tak pe,yang penting majlis selesai kan..
Akak tak de bersanding, lepas nikah terus makan beradab..Waktu ni tengah syok aku basuh pinggan rupenye si as dah sampai meja pengantin..makan sebelah pengantin..tibe-tibe dia jadi pengapit lah..waktu nikah si ain jadi pengapit..Kitorang lalu depan khemah tengok je si as..haha..hamboiii...
Lepas makan-makan aku tengok akak dah sibuk ke sini sana. Tapi aku rase sepatutnya ade amik-amik gambar dulu dengan suami, family lelaki, family perempuan. Mungkin akak buat waktu dekat umah lelaki kot..Kitorang duduk je dalam umah dan tunggu budak-budak poseso datang. Ade dilla, kay dan last trip adi,wan,nad and asiah..Kitorang suke sangatlah.dah lama tak jumpa katekan..rase nak nangis..memang aku amat-amat rindu diorang.


akak selepas di make up

majlis nikah

lepas nikah

waktu ni dilla datang

hensem tak pak we saya..haha..ehhh..bukan..pak we sarah kawan saya..

thanks wan banyak-banyak atas pertolongan ko waktu di segamat.umah x leh lupa












Akhir kata sampai situ sahajalah untuk majlis akak..nanti saya upload gambar
 lagi ok..


2 ulasan:

Abu Shahmi berkata...

asyik orang nyer jer, empunya badan biler lagi...hehehe

teacher anis berkata...

kalau ade jodoh...jgn risau,along antara orang penting ye