Blogger Backgrounds

Jumaat, 30 September 2011

BFF

ASSALAMUALAIKUM...
SUDAH SOLATKAH ANDA..
TIME SAYA MEMICIT-MICIT KEYBOARD NI,JAM 7.20.BARU NAK SOLAT MAGHRIB..SO,BELUM LAGI..HEHE..TAPI ASAR SUDAH..

Ok,tajuk kite BFF..Best Friend Forever..saya ni sebenarnya agak ketinggalan zaman..so,saya dapat tahu istilah ni lepas lama orang lain tahu..hehe
Ok,siapa BFF anda, honestly saya ade 2 orang solo dan 1 berkumpulan..haha
yang 2 orang tu fizah and fiqah..eh,dua2 F kan???
and yg kumpulan tu sudah tentu group srikandi mahsuri saya.

1   )fiza


ok,ni yang no 1.dari dulu,kini dan selamanya..ye,saya dah tak jumpa dia bertahun..seingat saya sejak darjah 6.Tapi saya tak penah meletakkan dia di tangga bwah atau menyingkirkan dia dalam hati saya. Dia tetap berada di tangga pertama dalam hati saya dan jiwa saya..cewahhh,fizah,ko nangis tak?
Kenapa ye?mesti anda tertanye2 kenapa..
sebabnye terlalu banyak. dia seorang kawan yang baek,bestfriend yang paling giler2 yang saya penah jumpa sekali je..lepas tu saya pegi sampai terengganu pon saya tak jumpa spesies macam dia lagi..hehe. Saya akui kalau orang kate saya lawak,kalau org gelak-gelak waktu borak ngan saya dan kate saya giler2, saya sudah tahu siapa yang bawak penyakit tu..penyakit ti datangnye dari si fizah ni lah..meh saya senaraikan

  • dia ajar saya bukak kasut waktu jalan atas jalan tar(waktu tengahari giler,balik dari sekolah)..objektifnye..biar panas dan kite akan jalan selaju yang mungkin dan sampai umah secepat yang mungkin..paneh tau fizah...melompat-lompat kadang-kadang atas jalan tar tu...macam beruk x betul pon ade.

  • dia suke mekapkan saya dan saya suke dimekap..dan kalau ade masa lapang,dia akan kumpul barang mak    dia,saya akan kumpul barang mak long saya dan kami cantumkan..selepas itu..ermmm..saya akan baring dan dia pon mulelah tugas dia ala-ala mak andam fofular...and waktu kecik-kecik dulu,kitorang mana reti mekap,penah satu hari saya bagitahu dia."fizah,kak long kate kalau nak nampak muke cantik,letak blusher seluruh muke biar nampak naik seri and muka jambubile saya bangun,saya pon dnegan suke hati dan rase seperti ratu cantik dunia pegi ke arah cermin..resultnye..Ya Allahhhhhhh,Ya Ampunnnn......bukanye naik seri,naik hantu!!!!..muke saya macam kene serang dengan tebuan bengkak-bengkak..eeeeeeee...tak sanggup nak bayang..ngeriiii..

  • Penah satu hari,dia nak tumpang saya,and saya pon dengan rase suke hati izinkan..sebab basikal saya ade tempat duduk.tengah syok-syok dia naik,tetibe..kleteng2..bunyi rantai basikal putus..aduhh..so,saya suruh dia  bangun..kesian dia.kene jalan kaki,saya kate dalam hati..and waktu saya nak tolak,tibe2 basikal tu terus jem,x leh gerak,x leh tolak..jalan terakhir kami..angkat berdua jelah..so,saya terpaksa mintak bantuan dia angkat basikal saya.saya angkat depan,dia angkat belakang. Sampai sungai pulau sebang tu, dia pon kate ko nampak tak sungai ni,aku nak tumpang ko tau,bukan pikul basikal ko,aku campak gak ke sungai ni..saya gelak je..saya tahu saya silap sebab waktu tu tghari lah..hehe
  • antara keje bodoh lain adelah,kami suke pakai baju 2 lapis waktu ke sekolah agama..dalam pakai baju sukan, luar pakai uniform sekolah agama..sampai sekrg saya pon x paham kenapa sebab nak dikate kami balik nak gi main tak adelah rasenye.terus je balik rumah..tapi yang lebih pelik,kenapa kami suka tukar tepi jalan besar..eee,huduh..

Sebenarnya banyak lagi perkara serta kenangan manis saya dan fizah ni,tapi nak tulis masa x sempat. Saya nak tunaikan solat maghrib ni..ni pon dah lewat,akalu abah ade umah,memang buke sesi al-kulliyah lah.so,by2..siapa yang bace ni kalau belum solat,pegi solat dulu ok


love u...

Ahad, 18 September 2011

first time

first time bawak kereta agak jauh dari taman rumah sendiri..aku bawak dari senawang ke ampangan..wahh..bangga hati..walaupon aku rase bang muk dah ragu2 nak kasi aku bawak lagi...terangkat2 kaki dia time aku buat drift maut...sikit je lagi nak masuk longkang..heheh..pengalaman kaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn



macam bagus je kan

terima kasih wahai followers semua

sekarang ni saya ade 19 followers.walaupon jumlahnye agak kecik berbanding orang lain yang berpuluh ribu dan beribu tu,tapi aku bersyukur dengan folllower yang ade,.saya amat2 hargai kehadiran anda sebagai followers..sebenarnye andalah yang menjadi penguat semangat untuk saya terus menulis di sini..thanks semua..








Jumaat, 16 September 2011

imran

siapakah imran???imran nama anak murid saya..jom bace kisah ni pulak

situasi : dalam kelas tengah ajar budak i jasmine tulis huruf p...imran adelah anak murid yang agak lemah dalam akademik dan agak sukar untuk menulis walaupon dalam tahun ni ade kemajuan dari bulan dulu2.senang kate hyperactive sikit..dialognye..

aku : imran,cepat sikit tulis tu,kawan lain dah habis dah,kamu ni baru 1 line

imran : ermmmm(sambil pandang muke aku )

aku : (dah naik hangin tengok perangai dia )  yang kamu tengok teacher tu kenapa?muke teacher cantik sangat ke,sampai nak tulis P pon pandang teacher

imran : TAK!

aku pon berfikir balik..ape yang aku tanye ye macam aku je yang terkena dalam situasi ni..

tal.

Tentu korang tertanye-tanye kenapa tajuk tal ni.ok sebab cerite dia berdasarkan tal..salah gaham tal.ok,meh citer..

situasi : dalam rumah.

aku : jalan lenggang lenggok keluar bilik sambil nyanyi2
        tepuklah tangannn..saya suka hati
abah : nis,ko bla..bla..bla...bla... sampai akhir hujung saya dengar TAL aje..

aku : dengan yakin dan penuh komited nye telah mengmbil 2 biji bantal dan bagi bang muk yang tengah baring (bang muk x sihat)..

bang muk : dengan muke lemah .."bang muk dah ade bantal "

aku : aikk,abih abah suh buat ape tadi dan terus pandang abah..

abah : muke marah "ko ni kan nis,abah suh ko pegi dapur hidang makanan..abah nak hantar bang muk hi nhospiTAL "bukanye suh ko amik banTAL...

aku : ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Sabtu, 10 September 2011

PERKARA Bo Dowwwww

APE PERKARA BODOH YANG PERNAH ANDA LAKUKAN???????
malas nak bermadah kat depan nye lahhh...




  • Carta teratas saya ialah,datang lewat ke exam pendidikan islam sewatu SPM..SAYA ULANG WAKTU SPM..boleh tido lepas subuh dengan menyatakan bahawa examnye adelah esok hari sedangkan exam sedang berjalan..dan saya lewat 45 MINIT kertas agama islam...FUH,TRAUMA SEUMUR HIDUP dengan tarikh lepas tu..impaknye...saya akan tengok setiap tarikh peperiksaann sampai berkali2..waktu dapat jadual pekse kat univ pon saya akan tengok banyak kali..

  • Yang ke 2....ni waktu kecik2 ye..darjah 5 kot..disebabkan sangat-sangat nak menari dengan my sibl lagu dlm filem kahona pyar hei (eja memang ke laut),aku sanggup tahan kencing..dan akhirnyeeeeeeeeeeeee aku terkencing waktu sedang menari..sampai sekarang semua sibl saya ingat peristiwa tu.eeeeeeeeeeeeeeeeeeee..maluuuuuuuuuuuu cek.

selingan jap...
  • waktu kecik jugak, keje giler saya dengan hafizah hanafiah..(dalam facebook nama dia kuci-kuciku..lawa tau)..selalu balik dari sekolah agama waktu darjah 3,kami akan pakai baju tshirt and seluar sukan kat dalam sebelum pakai baju sekolah..kire nye kami pakai 2 lapis bajulah..balik dari sekolah kami akan tukar baju kat tepi jalan.SAYA ULANG TEPI JALAN BESAR TAU)..apelah yang ko ajar aku ni fizah?..

  • Disebabkan suke berhangan..saya buat 1 bende bodoh..waktu di rumah kampung..saya sedang masak sambal ikan...entah ape saya fikir..saya pon masukkan ikan..lepas tu rase punye rase..dah nak angkat..baru sedar yang saya tak goreng ikan tu lagi..adeiiii..terpaksa kuarkan balik dan basuh ikan tu..goreng balik dan masak sambal balik..nama lauk SEKALI LAGI...

  • Disebabkan minat ngan seorang lelaki ni(waktu darjah 2),saya sanggup setiap tahun paksa mak long saya beli buku latihan banyak-banyak kat kedai mak ayah dia..(lelaki ni ade kedai buku)..bile masa nak beli,kalau dia ade,mulelah malu2 kambing kat luar kedai..gataiii..

tu je yang ingat...oklah ape pulak anda punye...

Khamis, 8 September 2011

Kenapa lambat kawen

ASSALAMUALAIKUM..
Sebelum saya tulis,saya nak bagitahu saya amik ayat ni dari blog asam garam gula...blog dia memang best..banyak citer best..aku follow dari persiapan perkahwinan sampai sekarang beliau mengandung anak pertama..tahniah puan sue..moga jadi ibu dan isteri yang hebat untuk suami dan anak-anak anda.


Kenapa lambat kawen???
Kenapa lambat kawen?
kerana Allah tahu masa yang terbaik untukku..

Dh berpunya ?
Ya,kerana setiap orang telah ditetapkan jodohnya masing-masing

Siapa :
Nanti Allah akan perkenalkan kepadaku

Bila ?
bila kami dah dipertemukan..insyaallah jemput datang ke walimatul urusku

Jangan tanye kenapa orang tu lambat kawen atau tak kawen lagi kerana semua rahsia itu bersama ALLAH.

Jumaat, 2 September 2011

Selamat hari raya

Assalamualaikum..
dah seminggu raya,tapi baru nak bagi post..heheh..inilah blogger yg malas..kalau ade ranking top 10 blogger paling pemalas nak update blog,aku memmang tersenarai..ok gak..ade gak top 10 walaupupon bukan top 10 wanita tercantik di seremban..hehe..
ok,firstly nak ucap selamat hari raya aidilfitri..sewaktu tekan menekan keyboard ni aku tak tahulah nak bagi short update atau panjang punye.tengok pada masa yang ade..kot-kot sekejap lagi kete bapak aku broom..broom,alamatnye berhentilah jejari montel aku ni menekan-nekan di sini.hehe.

Selamat hari raya aidilfitri...
mula-mula kite citer persiapan raya ok..macamana persiapan raya korang tahun ni?mesti meriah...saya keje tahun ni..cikgu tadika..walawei..memang menuntut kesabaran yang tinggi...dengan panas cuaca,nak menjerit-jerit lagi..lagi2 si usamah tu...kuluar tokak den ni ha..terjulur lidah bile habis mengajar.seminggu sebelum puasa den gi shopping kat jalan TAR..Fuhhhhh,memang aku tak minat bab shopping ni..dengar nak gi jalan kat jalan TAR,aky dah terbayang kepenatan nye...memang seperti yang dijangka..macam pegi menunaikan haji jalannye..nak jalan kene pegang tangan adik aku,kalau tak,lesaplah aku...tak leh nak jalan dek oiiiiiii....bersempit-sempitan kami,last2 memang x beli ape2..kalau boleh aku nak jalan and terus balik..senang citer...x sabar nak balik walaupon baru sampai..

and sepeti biasa sabtu terkahir adalah sabtu mengemas..mop,sapu,buang sawang,basuh lantai porch sumenye kami lakukan ari sabtu...memang macam-macam request air.ade nak mata kucing,nak mangga,nak tembikai dan akhirnye kami telah beli air mata kucing,mangga,tembikai dan bandung..sumenye habisssssssssssssssss!!!
TAK BAIK MEMBAZIRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!

selamat hari raya aidilfitri

and bile tibe hari matai,memang seperti yang dijanjikan..rebus nasi impit, masak rendang daging kebau,rendang ayam pencen dan kuah kacang..sedappppppppppppppp...
ponek memang ponek lah..tapi tak mengapelah..malamnya ade takbir datang...

selamat hari raya..
esoknye kami pon pegilah solat sunat..balik sarapan dan zassss ke kampong..rumah kampong kami panggil umah dalam..aku pon tak tahu kenapa,mungkin kat dalam kot....so,kitorang pegi umah dalam,jumpa semua and konvoi ke rumah paklong..rumah pak long ni memang aku cuak,sebab pak long suke komen badan ku yg chubbby2 comel ni(sedapkan hati walaupon hakikat macam anak gajah)..so,salam laju-laju,duduk belakang orang laju2.(boleh ke menyorok ngan badan tu)...heheh..


selamat hari raya aidil fitri

esoknye kami pon memasak dengan suke ati..(suke ke?)..masak-masak,lepas tu duduk..abah demam so, tak leh jalan sangat lah..so,kami decide petang tu pegi rembau umah nek ngah ngan mak long...huhu..memang mancabar kalau tak ade orang tua.adik beradik abah lepas lagi,kalau ditanye mak saudara belah atok punye nenek punye adik..failed memasing..paling failed,,bang kama sedangkan kama tu pompuan lah...abang aku punye keje

waktu nak gi jalan TAR..Kitorang naik komuter dari bukit jalil..

witf qayyum and qaheera

suwella

witf girl in this family..eh,kenapa kakak ipaq aku ni lawa and kurus ni...kakak ipaq saya yg pakai tudung merah buka tudung kelabu tau..
and itu je kot..naluri menyatakan abah akan tibe sebentar saje lagi..baik siap sedia di dapur dulu..ok by2..