Blogger Backgrounds

Sabtu, 29 Januari 2011

Handset baru...euwwwwwww....



as-salam semua..apa khabar pembaca blog saya..saya hargai anda semua..ok,hari ini 29/1/2011 saya telah beli handset baru setelah sekian lama handset dahulu tak boleh guna..hari-hari menapak ke giant ampangan tau..tapi hari ini saya beli handset baru..harganya lagi murah dari handset sebelum ini...moga-moga lama..hehe..saya ni ganas sikit bab-bab jaga bende-bende macam ini ma...lepas ni boleh call semua kawan-kawan saya..saya rindu semua...semuanyaaaaaaaaaaaaaaaa...................dan lepas ni boleh call abah dari tadika..tak de lah abah merisaukan diri lagi kan..



hehehe..i love them..diorang buke mulut bukan sebab menguap tau..diorang tengah berzikir lepas pratical solat...



kelas saya..1 JASMINE.



Ahad, 23 Januari 2011

Donghae/Carl Larker/Ji Chang wook....awesome....

Ok, entry seterusnye...sape nama-nama di atas..WHOOOO???itulah hero citer SMILE AGAIN..Korean drama that my siblings very-very addicted...everyday,7.30 pm,channel 391 kbs...memang dah terpahat punggung kat depan tv..nasib baik maghrib cepat..solat dulu.(sometimes my angah perli,kate solat ekspress)...citer ni sangat besh..

cecite...cecite..cecite...

kisah dia..donghae ni tinggal ngan mak dia kat new york..mak dia agak kekurangan sikit dari segi mental..tapi cun and cute..mula-mula dia balik sebab nak jumpa tunang dia si saewa atau kami panggil si SEWEL..hamik ko..(kalau nampak saewa, bunyi comment kitorang jerit macam tengok bola live tau)...lepas dia balik, SAEWA ni putuskan hubungan ngan DONGHAE sebab terjumpa lelaki yang lebih kaya..yelah donghae ni mula-mula atlit je..duit pon tak da..mak pon kureng kan..jadi si SEWEL putuskan hubungan ngan donghae..mula-mula donghae tak dapat terima kenyataan dan  tak nak lepaskan SEWEL..sampai akhirnya dia tak boleh terlibat dalam aktiviti sukan sebab kemalangan..camne leh accident??sebab selamatkan SEWEL ni..SEWEL lepas tangan..nasib baik ade BONGI  yang baik..dia banyak tolong donghae..lastnye..saewa dapat kawen ngan anak orang kaye tu..DOJIN..nak tahu kenapa aku melekat lagi..sebab sebenarnya DOJIN dan DONGHAE adik beradik..lepas SEWEL tinggalkan DONGHAE,donghae still duduk korea sabab nak cari ayah dia..rupa-rupanya ayah dia adelah father in-law si SEWEL..sia-sia ko tinggalkan sebab rupanya DONGHAE tu orang kaye..dan rumusan kami sebenarnya donghae lebih kaya dari laki SEWEL sekarang sebab ade 1 rahsia lagi x pecah..so..tungguuu.....

hehe..awesome

carl larker and anna larker..dalam drama ni as son and mom..but i see like siblings..hehe..anna cute..

abang ni main jeling-jeling lak

nasib baik esok isnin..tak sabar..cannot wait for monday and very sad in friday..hehe

akak cube ku jejaki citer ni di malaysia

Bongi

muluat...donghae and SEWEL..sorry saewa..memang geram dengan anda..

Sabtu, 22 Januari 2011

Skodeng Kucing lorong jalanan 267...

Siapa tu? Kucing umah 267 lah...ok, ari ni meh saya citer kucing 267...


cecite..cecite...cecite....(sawan kak limah tak habis kuar lagi)...

ok, saya ade banyak kucing...dara, bujang a.k.a butbut, obokshi (heroin citer korea).., daehan, jandi(ala-ala  janda lak)..hehe..diorang ni pagi-pagi makan friskies..(paling murah beli kat kedai botak k)...up pagi sikit lagi..nasi putih campur ikan kembung rebus tapi dalam kuantiti alas perut..celah gigi aje sebab lebih nasi semalamnye kan...lunch..nasi putih campur ikan kembung rebus..tak muak ke korang?????..malam..menu sama jugak..itulah menu mereka..kecuali ade ikan goreng, jadi kepala ikan henyak ngan batu tumbuk digaul dengan nasi putih...

ITULAH MENU MEREKA....

Teringat aku kat hostel dulu..ada kucing comel baru beranak..sayu je dengar suara depan bilik meow..so,disebabkan kes tak sampai hati..aku pon membeli nasi putih sehinggit dan ikan goreng seekor..balik bilik..gaul punya gaul, aku pon bagi kat kucing..yang tak sampai hati kat diri sendiri..on the way nak pegi kat tempat kucing tu,aku rasa berselera lak nampak nasi tu digaul ngan ikan goreng tu..so,sambil jalan..sambil sesuap masuk mulut..nasib baik tempat tu tak jauh dari bilik..kalau tak,ada yang kucing tu makan polistrine je...haha..TAK SAMPAI HATI DIRI KEMPUNANNNNNNNNNN...

JOM ZASSSSSSSSSSS.................

Ikan kembung dalam proses perebusan

model seluar londeh dulu-dulu...bujang a.k.a butbut...

kekenyangannn....andi or full name JANDI...

Selamanya DAREEEEEEEEE....Call me dare k..(dia pesan)

pinggan paling murah..1 set RM1.50

DAEHAN....minum sky juice..

kucing pertama 267 yang ekor putus..oooohhh..saya dah jerit-jerit waktu angah bagitahu ekor dia tertinggal kat tepi tong sampah..tapi si DAEHAN ni..relax aje..tuan ea yang lobihhh..
SAYA RINDU KAWAN-KAWAN SAYA...

Skema tak ayat tu...(mesti tengah angguk kepala kan?)...sebenarnye saya memang rindu sume kawan saya..rindu u olls tau..sape mereka?...ahli srikandi mahsuri lah...mun,laili,ain,as and akak fizah kecomelan...banyak kenangan kami sama2 tau..kami main teng2,pondok2,kawen2..eh-eh..tak de..tak de sampai macam tu..banyak kenangan kami waktu sama-sama belajar kat terengganu dulu..univ terchinta..Uni Malaysia Terenggganu..UMT ok..bukan UM CAWANGAN TERENGGANU(sebab ade doktor penah kata begitu kat roomate saya)...so,berbalik citer tadi..

                       cecite...cecite....cecite......

saya sangat merindu semua kawan-kawan saya ni..saya kenal diorang rasenye pertengahan sem 1..so,dalam bulan 8 atau 9..lepas saya kenal diorang,sume aktiviti ngan diorg..makan,pegi kelas..yg untung mereka amat berdisiplin..dalam group tu,saya paling x de disiplin..hehe..noty sikit..kalau kelas kul 9,kul 8.30 dah kene kumpul..alah macam PLKN tu...so,akan jalan kaki sambil bawak payung besar yang beli kat mydin beramai-ramai berjalan ke dewan kuliah..berpeluh-peluh sambil bergelak ketawa..hehe..windu mak.meh saya listkan

  • kalau saya tak de duit atau ahli lain tak de duit untuk makan,ramai yang akan hulur bantuan
  • kalau waktu makan..saya pesan 1 menu tapi saya dapat rasa 6 menu..best tu..sebab menu akan round table tu..syiokkkk...
  • bile start sem baru,kami akan berkejaran ke MYDIN..sewa 1 van mak cakap tauuu...
  • hujung minggu(jumaat and sabtu)..pegi pantai tok jembal guling-guling amik gambar...
  • kalau ade event,walau saya beratur di belakang waktu makan,tapi pinggan berisi nasi akan jalan dari depan ke tangan saya sebab as,laili and akak juara rebut-rebutan..saya dan ain tak berapa reti..mun di tengah-tengah barisan..hehe..
  • kadang-kadang dalam 3 bulan sekali(ye ke),kami pegi bandar KT jalan-jalan
  • paling diingat,waktu dinner sem 1,kaki saya hampir patah sebab jalan 1 KT dengan kaki..penat..dari bus stand,pegi ke dataran(jauh tau),singgah kedai pakaian jap,lepas dataran,pegi kedai papan tu(oh god,den lupo namo kodai tu),lepas tu..singgah mydin(saya dah penat,nekad nak balik naik teksi waktu tu sebab dah kul 3 petang,tapi lepas dapat kesegaran lepas solat,semangat kembali datang untuk join dan terus ke kedai kasut sebelum diakhiri dengan the store..memang layu giler...
  • dan macam-macam lagi..
Meh zasssssssssssssss..........................


kak fizah tak kasi kuarkan gambar ni..tapi..biorlah...haha
diorang kate sexual harrasement

barisan miss world 2020

sapelah yang bawak kasut letak dalam beg besar tu

euwwwwwwwwwwwwww

kenangan kite di sawah padi

kenangan kite di sawah padi

kenangan kite di pokok klapak..hehe..kat mane ni..parlimen kot

kek paling mahal secret recipe

bthday saya satu bulan ngan as..so,waecelebrate together
Go Back Already a.k.a dah balik dah...hadoiiii...

as-salam semua...ari ni terasa nak menulis lagi sebab ade citer sikit nak share

cecite..cecite..cecite...









hokeyyy..ari ni saye kije kat tadika..minggu ke 3 kan katekan..so,moh kite kije..tp bebudak datang pukul 9 untuk bacalah anakku aje...lepas habis,bleh balik..by2...so,aku ngajar 3 org budak tadi..budak first sampai habis kuluar sume hingus waktu bace ngan aku..tp x pe,budak tu pick up lebih...budak 2,hadoii jang...dah dapat yg ni,yg belakang lupe..x pe,try again..macam2 perihal katekan..yang 3,macam kete lumba F1 lajunye..tangan aku ni pon kene cepat nunjuk..lepas habis,aku pon dengar-dengar lagu nursery rhymes tu sambil nyanyi2..besh...tetibe ade bunyi tepon..teacher devi pon jerit..'teacher,take it lah'..so,aku pon macam nangka yg CANTIK berkejar-kejaran ke sana..ke mana?tele______fon....sampai sana,teacher nor called..skeping english mak oii...nama pon english medium kan...so,aku jawab lah..tetibe dia tanye "have someone come?",aku jawab "yes,have teacher nor"(untuk pengetahuan,english aku memang ke laut)..lepas tu aku nak jawab dia dah balik dlm bi..tp lupa..so,aku kate "BUTTTT..DIA DAH BALIK DAH"..LOPEH TU , HAMIKKKK KO...PANJANG CERAMAH MAK DAPAT..how come u said DIA DAH BALIK DAH..u are teacher,so u must practic the language..how come u can practic to ur students if u not practic to urself first"..grrrrrr....erkkkkk..hadoiiiii...YES TEACHER,I'M SORRY.. hanya itu yang mampu dikata kan...so,dalam bi..GO BACK ALREADY...SAMPAI TUO DEN INGAT...



























itulah pengalaman keje ku...kenelah belajar kan bende2 camni..honestly,aku x terasa tapi happy dapat pengalaman macam ni kan..dapatlah aku praktik kan bende-bende camni dalam hidup kan..dapat jugak ilmu kan...hehe..oklah..itu je bebelan saya kali ini...


BALIK MACAM NI
                                                                                                                                                                                                                     

GO BACK ALREADY



Rabu, 19 Januari 2011

Hari Thaipusam ari mengemas


Haii semua..hari ni public holiday,so mesti macam-macam plan
 dalam kepala kan?kan3x?.but,for me..hari ini hari mengemas sedunia..hohoho..dah lama tak mengemas,ponek boto ghaso ea..nak tercabut kaki..habuk tu dah berapa kali kene maki hamun..tapi takpelah sekali bin sekala kan..semua tempat ada cabaran dan dugaannye..anyway,plan kuar ngan  cik fiqah tak jadi ari ni..dia ade hal lorr..angan-angan nak pegi giant and terus rembat 1 handphone..phone den dah rosak..susah betul rasenye..x pelah lain kali dan tahun lah..so,jom layan gambar-gambar ini sebentar...zassss




AHLAN WA SAHLAN

As-Salam untuk semua pembaca..godek punya godek,terjadilah blog yg x seberapa ni,insyaallah akan diseberapakan sebaik yang mungkin.Ok,the objective for make this blog..saje je untuk bercerita...dulu nak buat,tapi memandangkan penganggur tegar dan tak de bende nak dicerita,so niat ditangguhkan u..tapi sekarang saya dah ade keje..GURU TADIKA..jadi,banyak benda berkisarkan tadika akan dipaparkan maybe(insyaallah)