Blogger Backgrounds

Khamis, 8 Disember 2011

KAMU TELAH DI HACK bY PhenomizeSlayer




Peringatan !

Sila tingkatkan sekuriti anda.

Dunia sekarang banyak pancaroba ! Jaga privacy anda sebaik baik nya.

" Knowledge is freedom,We Are Not Hackers,We are Just Like You,We Listen,We Remember But We Care,Surender Now or Prepare To Be Strike "

Credit to : PhenomizeSlayer

Untuk dapatkan balik account anda,sila mintak kepada saya elok-elok,jika tidak,say goodbye to your world !

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003240435031

Bye2 ! Jangan serius sangat !

Rabu, 7 Disember 2011

header!!!!!!!!!!!!!!!aku cabar ko!!!!!!!!!!!!!

ape ko merepek ni anis????
huhu,,sedih dan kecewa sebeb still tak reti buat header yang mantopppppp(bak kate ustz zamri)...
dah try photoscape,tapi godek punye godek,header yang atas tu je aku mampu buat..
memang tak celik IT..

Ya Allah berikanlah aku cara dan kepandaian dan kecelikan membuat header yang best...amin...
dan aku rase header adelah salah 1 bende yang penting bagi menarik perhatian pelancong..eh2,blogger yang lain...tibe-tibe macam keje kat kementerian pelancongan pulak...
siapa menteri pelancongan ye..
ng..ng..ng
eh,sape ye..nanti cek balik surat khabar kat incik google...

x pelah,itu jelah nak bebel..tadi jalan-jalan kat blog fatin liyana
dia tersenarai dalam blog yang dikehendaki....
eh-eh,blog fofular...orang nye pon cantik,manis,pandai...tahniah kat semua yang tersenarai ye...

celah mana sedihnye ni????

Assalamaualaikum...
sekarang ni mana-mana pegi ombak rindu..kalau bukak facebook banyak ayat-ayat ombak rindu,nangis sini nangis sana pasal ombak rindu..




DAN

itu buatkan aku sangat excited nak tengok filem tu walaupon kepala otak aku still tak leh terima maya karin sebagai izzah..Aku bayangkan tiz zaqyah yang pegang watak tu..tapi tak pelah,disebabkan sini sana ombak rindu,aku pon nak tengok gak ape yang bestnye..

dan seperti ditahu-tahu  pulak kawan baek aku sorang ni..sedang aku pegang-pegang penyapu,membuang segala habuk dan debu dalam rumah,cik fiqah mesage.."ko nak ikut tak aku tengok wayang ngan adik aku petang ni?"wah,macam tahu-tahu cik fiqah aku tengah mencari mangsa nak keluar tengok movie tu.."citer ape?", aku pon balas.."citer ombak rindu kul 2.15,misteri jalan lama kul 415.aku pon jawab balik, camtu jemput aku kul 1 lebih,kite tengok ombak rindu ye..


YES,DAPAT JUGAK MANGSA NAK TENGOK CITER TU..NGAUMMMMMMMMM..(HEHE)..

tapi......
bile sampai hampir semua kusi yang orang tu tunjuk dlm komputer dia penuh..acehhhhhhhhhhhhh,camne ni..citer lain macam tak mengundang nafsu nak tengok lah...so,kitorang decide amik kul 5..

wah,nak gi mana ni..kul 2 baru,movie kul 5..dan lastnye bersepau lah kat umah fiqah..lepas solat asar,kitorang gerak..

dalam kete : "ko dah siapkan tisu ke belum nisha,citer tu sedih"


ermmm,x pe kot..

kitorang pon masuk...tapi yang aku hairan,puas aku cari feel nak sedih,tapi lastnye keje aku dalam panggung tu gelak aje..dan aku rase aku still normal sebab ramai jugak yang tengok tu asyik gelak je...hadoi,,kitorang tengok citer senario ke ni????dan soalan x bleh bla si fiqah..

CELAH MANA YANG ORANG SEMUA KATA SEDIH NI,AKU TAK RASA PON..


bukan fiqah je,aku pon tak rase..adik fiqah ana tu ade gak waktu mail terjun sungai tu..yang aku gelak aje..

sebenarnye bagi aku citer tu oklah...cume ade babak yang buat aku terganggu konstrentasi(betul ke ayat aku ni).Contohnye..


gambar bawah ni,dah ok dah,,tibe-tibe ade lak tah sape-sape lalu belakang tu..macam hilang feel lak...








and ade lagi beberapa part.lah...tapi bagi aku dalam 5 bintang,aku bagi 2 kot..huhu....

bende lain lak,aku tak suke gaya tudung maya karin,,duhhh,bagilah fesyen lawa-lawa sikit...fesyen tu tak berkenan gue...

lisa still kene gandakan usaha nak bagi yang terbaek..aku still rase lakonan lisa tak natural..maafkan saya peminat lisa..ini pendapat aje..

oklah tu,je..thanks bace ye...bai...









Rabu, 30 November 2011

lastnye

Assalamualaikum...
see..see my blog background...
bangga kejap..ish2,x baek...
akhirnye berjaya gak tukar background bende alah ni...
tapi nak tukar lagi 1 lah..x reti..
camne nak buat header cantik2 tu..
amik dalam tenet ke ade software dia...
x retilah..nak buat macam kak dela,puan sue,misz librarian...lawa2

puisi untuk isteri



terjumpa dekat blog mahirah..alolo..sweetnye......

Selasa, 29 November 2011

Terasa nak gi cameron lah

Assalamualaikum semua....
kalau yang bukan islam..good morning all of you....i

ok-ok,hari ni kan macam teringin nak terbayang dan terberangan nak pegi jalan-jalan kat cameron walhal kali last pegi macam dah trauma sebab balik perut masuk angin and muntah-muntah dalam 3 hari(x pasal-pasal dr tanye aku dah kwen ke belum,huh,,den x do baby lagi lah)..

bestnye kalau dapat pegi ladang teh,dapat rase sejuk dia,dapat tido katik empuk(aikk yang ni pon masuk ke)..mestilah...dalam cuaca sejuk,dapat tilam empuk,selimut tebal,siapa tak suka nyahhh...

dapat makan strawbery dengan cream,minum kopi dalam cuaca sejuk,makan maggi panas-panas and makan steamboat yang dicelur dan terus ke mulut..syiokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

JOM


main nyorok-nyorok kat pokok besar..(eh bukan balakang umah nenek pon ade pokok besar ke)..belakang umah nenek x sejuk lah...

amik gambar pakai baju sojuk...

pakai mekap cantik-cantik(ade gak ke kene mengena)..alah bantailah

main aksyen karmen dengan bola strawbery..dapat ke kat semban camni..

pakai seluar singkat dekat lata iskandar..singkat betul..salahkan cik timah yang menjahit tu..





huhu...rindunye dekat cameron..tapi kalau gi naik helikopter leh tak sebab pitam lah naik kete lalu jalan bengkang bengkok dia..


p/s : kalau gi lepas kawen dalam erti kate lain honeymoon pon mesti best kan..sejuk aje.tenang aje.kenapalah ade orang nak honeymoon kat tempat bising2,x romantik lah..

Isnin, 28 November 2011

Khairul Fahmi

Assalamualaikum..
tadi godek-godek oh bulan..
ternampak kontroversi yang sedang melanda dia dengan seorang gadis lain.
ye,saya memang simpati.
waktu saya baca kat oh bulan, saya tak nampak lagi gambar-gambar yang ade sebab oh bulan x nak mengaibkan khairul fahmi tu..
and aku pon terpikir maybe gambar2 tu di edit atau hanya amik gambar macam biasa and cume orang lain cuba sensasikan..

and jalan-jalan kat tenet ni,
aku terjumpa jugaklah gambar-gambar yang disebarkan..
ok,dah jumpa.
so,dari aku orang biasa ni pon hanya geleng-geleng kepala...

for me, sebenarnya ade salah khairul fahmi di sini.
dulu kontroversi dia dengan dahlia teck di pusat hiburan.
ni ngan cik shida tu kat karaoke.
ape salahnye..
bagi aku x patut untuk apex kunjungi tempat-tempat begitu dan amik gamabr seperti tu sebab 100% kemudian hari pasti akan timbul kesan atas kunjungan dan gambar-gambar itu.
sepatutnye dia cuba elakkan pegi ke tempat-tempat macam tu..banyak lagi restoran lain yang tak sediakan arak kan.
and kalau dia x de ape2 hubungan dengan gadis tu kenapa amik gamabr sangatlah mesra...dengan dahlia teck pon tak penah jumpa kot gambar macam tu..(dalam simpanan  sendiri lah kan)..

so, untuk apex jugak,belajarlah dari kesilapan.
Jangan diulang kesilapan lepas.
ok,dah putus tunang oklah,
setia lah kat cik dahlia pulak.
cuba jangan kunjungi tempat-tempat begitu kan..

Apex salah seorang penjaga gol terbaek malaysia.
kalau kontoversi berlarutan, dia susah untuk beri tumpuan sepenuhnya kan.
Kamli pasti sentiasa sokong kerjaya apex
tapi cuba ubah dari segi akhlak pulak lepas ni ok
semua orang pernah lakukan kesilapan
dan semua orang boleh betulkan kesilapan.


Ahad, 27 November 2011

kak ochin dah kawen...

Assalamualaikum...
selamat pagi...
dah solat subuh ke????

semalam tido awal,
so lepas subuh dah x leh tido...
and saya pon nak buat lah post terbaru
pasal owang kawen,cousin ku kawen...

sejarah nama
ok..nama akak ochin ni sebenarnye shimah...tapi kenapa jadi ochin sebab akak ni muko macam jopun...dulu arwah nenek minat giler citer ochin,alah citer jepun tu..hari tu ade gak ulang seklai..sodih yang amat,camnolah nenek den leh addicted tu...waktu tu kak ochin bebudak lagi...bile arwah nenek tengok kak ochin,tu yang terus jadi panggil ochin..hehe..sampai sekarang nama tu melekat tau...

jap-jap, kite skodeng mana kak ochin ni...


kak ocin sebelah aku yang pakai baju kelabu tu...
dalam banyak-banyak wanita di sana,3 orang je yang dah kawen..so sila bayangkan
betapa ramai lagi yang tunggu turn...longgar lutut bile bayang..hehe


ok,cite lagi...tak pe hari ni mood bercerite di pagi hari lebih sikit...
so,kendurinye sabtu

ni lah kad nye..malam sebelum tu,ade keduri doa selamat dan majlis berinai..alah,bukan majlis pon..dah nak balik tu mak usu den pupok lah inai kat jari and kaki..tapi memang cantiklah sebab kak ochin tu pon putih,memang lawa.

sabtu
  • akad nikah
akad nikah belah pagi lah kan.so janji dalam 9.30,itu ini adelah dalam 10 lebih nikah...and 1 lagi pasal kak ochin ni, dia ni perahsia..kitorang x penah tengok tunang dia,so bile dia nikah memang sumenye pegi masjid nak nengok..orang n9 kate beghudu-ghudu..hehe...bile nak tengok tu,kitorang lah berdebar..and bile dah kuar and nampak je tunang kak ochin,woww, teringat memori kak nadia...memang hensem,putih padanlah..macam kak nadia bini along kamal dulu,first time tengok,wowwwwwwwwwwww  cantiknye...hehe...
tengok muke bakal suami kak ochin waktu tu,memang nampak macam gemuruh giler,leh nyanyi jap lagu faizal tahir kot..hehe..tapi alhamdulillah sumenye selamat.Lepas aje nikah,terus ade makan-makan sikit..tapi kitorang ni agak macam salah sikit kot..turun awal komain,last2 belah lelaki x de tempat pon..hehe..sowwy.

sebelum berangkat ke masjid

ini mak saudara eden..jaga2 siapa jumpa yang ni..hehe

ok,amik port masing2 untuk bergambar

mak usu memang antara orang penting...

ok2,amik berkat sekarang...

auntie teringat zaman-zaman diijabkabul bersama uncle gue dulu

pengapit dan pengepit..hehe

yang bujang-bujag pon sama ikut..heran gak di situ..sellaunye diorang ni malas nak pegi

eh2,kakak ipaq..alahai,comelnye

abang eden,laki kakak ipaq tadi...hensem kan

mak pengantin pon dah gemuruh gak ni

lepas nikah,kite makan dulu

hensem kan hubby kak ochin..pandai kak ochin cari



ok,dah citer nikah...lepas nikah

Sanding

ok,tang sanding ni..adelah around 12 pm kot..temanye pon biyu kan..so,sumenye biru..and kak ochin memang cantik..maybe sebab dia putih and dia tak selalu mekap kot..so,tugas saya adelah bagi-bagi kuih bahulu...ponek kot...

antara hantaran dari pihak perempuan

diorang nak sanding dah...tapi terus ke meja makan


cantik kan cousin saya





pak we...hehe..adik sepupu tersayang lah
acara potong kek
abang aku panggil makan biadap,tapi bahasa benar makan beradab
ela,me and dik ya
kite main payung2 lak
time kami kerjakan pelamin pulak..
mak lang ajar ye zarif tarian inang ni..oo,baru tahu
selesai majlis pak usu bawak senarai lagu suh pengantin nyanyi..setiap kali
ade majlis kawen,memang ni lah lastnye
empat dara jelita
empat dara tersenyum manja..hehe..opps,sume dah kawen lorrr..

selamat sudah






p/s : lepas ni turn siapa.amik nombor ye..tahun depan bang kamil lak...sama-sama kite nantikan...tapi umur macam kitorang ni dalam 23,24,25,26,27,28,29 ni memang berlambak..so jangan lupe kepada ajk-ajk majlis sile amik vitamin lebey...hehe











ok,yang tengah tu..yang baju putih tu dah keluar list..dah 4 anaknye,siap ado kombar lak tu..yang baju hitam,fulus dasyat kot..hehe..eh,x berani gue nak cakap lebey-lebey...


ok,for my relatives, see u next year...






















Jumaat, 25 November 2011

tahniah

sepupu den nak kawen,kawan den pon nak kawen...hari ni tau...yeaaaaaaaaaaa..dah lama x de kenduri besar dalam family abah,bile ade,meriah..saya pon tumpang pakai inai..kihkihkih...

cemburu..ape tu????

saya cemburu??saya tak pernah cemburu lah..ego ke saya kalau saya kate saya tak cemburu....saya mana penah cemburu..saya tak cemburu lah!!!!!!!!!!!!!!!!!!...mungkin sikit ade cemburu...


Biarlah mereka bahagia..sudah lama mereka menunggu cinta,sudah lama mereka memohon pada yang ESA..biarlah mereka bahagia kalau ade jodoh dari-Nya....biarlah kebahagiaan dalam hidup mereka...


saya???masih takut dihampiri cinta?mengapa?biarlah saya yang tahu mengapa dan kenapa.Pernah saya berharap moga tiada jodoh menghampiri saya walaupon tak dinafikan di hati penuh kesunyian. Pernah saya merancang akan bermanja dengan anak buah yang ada dan meletakkan sasaran  rumah kebajikan bagaimana yang saya ingin duduki jika umur sampai hari tua kelak..penah saya merancang tinggal di rumah sendiri, berseorangan sehingga umur menjelang senja.

Dan kerana itu saya tiada hati sangat membicarakan tentang cinta dan jodoh secara lebih mendalam, cukuplah sekadar mukadimah dan hanya guarauan semata sambil bibir tersenyum mesra dan membayangkan JIKA ade peneman hati...tapi cukuplah saya kate, saya hanya berminat sedikit sahaja dan jika diminta membincangkan secara lebih mendalam dan serius, saya akan terus cube mengelak..

kenapa???biarlah saya yang tahu mengapa??mungkin antara sebabnye ketiadaan bonda tercinta..

mungkin orang kate ia masaalah kecil,tapi biarlah saya yang tahu dan fikir apekah yang berada dalam sanubari saya mengahdapi semua itu tanpa bonda tercinta...

tapi saya manusia biasa, kadangkala cemburu pada yang ada,kadangkala teringin pada yang tiada...

cukuplah sekadar itu luahan hati yang ada.

saya hanya mampu merancang, cuba megelak tapi saya tahu Allah yang tentukan..

p/s : eermm,kepada yang  bakal mendirikan rumahtangga semoga bahagia hendak-Nye  dan kepada siapa yang menemui cinta dan jodoh anda, moga bahagia ke destinasi seterusnya...


saya tak pernah bercinta walaupon usia menjelang 24..orang kate cinta itu indah,cinta itu menyakitkan..tapi satu yang saya yakin cinta yang kekal adalah cinta kepada pencipta iaitu Allah s.w.t

opss,meja saya bukan belakang tu...

Khamis, 24 November 2011

last day

esok last day aku keje kat tadika...sedih gak,tapi aku rasa itu yang terbaek untuk aku dan budak2 nanti

Ahad, 20 November 2011

favourite picture....

Gambar kegemaran tajuk hari ni.
tadi godek-godek gambar waktu belajar kat ganu dulu.
tibe-tibe ternampak gambar yang cantik sikit.
yelah,muko den ni kalau 10 kali snap,1 pon susah nak puas hati kadang2..
and tadi ternampak gambar yang rase oklah,boleh tahan..leh hantar majalah anis lepas ni..hehe

jap,den godek-godek balik nak tepek kat sini..
itu gambar saya tau..bukan gambar orang lain atau gambar edit.
gambar tu x edit sikit pon..jap-jap..






puas saya ingat bali, foundation ape yang saya guna unytuk dapatkan muka yang licin sebegini. sebabnye muke saya bukan lah macam ni sangat.
penuh ngan parut2 indah,jerawat2 kecik dan bintik-bintyik hitam yang menguji kesabaran saya untuk mengeluarkanye..
so,bile dapat tengok muke camni..
tentulah nak guna produk ni balik kan...
ape ye...
nanti saya pikir,anda tengok dulu ye..

p/s : semalam ade graduation day untuk budak-budak tadika.and balik tu saya tumpang sorang kawan taska..and abang angkat dia amik dan hantar..kawan taska saya kate itu abang angkat yang mak dia amik sejak remaja sebab tu abang angkat dia amik berat pasal dia..tapi boleh dikatakan saya suke tengok cara abang angkat dia.macam bertangungjawab..ade ciri-ciri idaman..walaupon naik kete kancil kecik biasa2,tapi sangat bahagia bile naik kete tu..hehe...gatai na...

Selasa, 15 November 2011

Alhamduluillah dah 23

23..ape tu,umur???
memang pon..hehe
sebenaranye saya terkejut hari ni bukak blog ade tambahan 3 orang followers..dah berbulan followers aku 20..tetibe dalam 1 hari ade 3 sekali..thanks...
sebenarnye nak kate aku blogger tegar x lah,so follower baru kalau nampak blog saya x update biasalah tu..hehe

SEBENANYE

saya follow blog korang jugak
dan saya folllow sebab saya suke bace,tu yang folllow...
nak penuhkan dashboard lah katekan..selalu bile bukak kadang-kadang lama nak tunggu update baru
tu yang saya pilih blog anda semua...
saya harap korang selalu update blog ye..
sebab saya suke bace
and nak bace hari2...

oklah..by

Sabtu, 12 November 2011

JUBAH DARI ALONG UNTUK ADIK PEREMPUANYE...


Thanks along and kak sue..
thanks atas jubah cantik-cantik yang anda beli di Mekah waktu menunaikan haji dulu...
kami suke..
kami pakai...
hehe...
sayang anda berdua...
cantik tak????????????

Ahad, 6 November 2011

sejarah nama NUR ANISHA

assalamualaikum...
nak update blog lagi..
nak citer sejarah nama kami.
tadi kami pegi umah mak lang and mak lang bagitahu nama aku NUR ANISHA mak lang yang bagi..
and aku pon korek2 lagi...
rupa-rupanya mak lang yang bagi.
mula-mula mak lang bagi Nur anisha tapi abah kate nak letak nama Nur Ain.
tapi mak lang kate nama arwah mak noraini,letaklah nama lain sikit..maybe mak lang x nak abah sedih sebab arwah mak meninggal lepas 2 hari aku dilahirkan
so,lastnye abah jumpa ustaz and ustaz kate elok nama nur anisha sebab maknenye cantik
maksud Nur anisha adalah cahaya kewanitaan...




ermmm..sayu pulak kan..thanks atas nama yang diberi