Blogger Backgrounds

Rabu, 15 Jun 2011

Macam nak hantar surat berhenti keje...

Assalamualaikum...
Hari ni rase tension dan sentap sepanjang hari...ermmm..sedih,hiba sume ade..rase macam insan tak berguna pon ade.
Mana nak mula ye..
sebenarnya dari pagi tapi saya tak berapa kisah sebab yang sumber sentap tu pekerja biasa macam saya..dialog dia..


teacher d*** :anis, u study what college?
aku                : Univ
teacher d*** : univ???univ still can not get the better job.u x dapat keje lain ke?
aku               : i'm not apply(aku bukan nak cover,tapi memang aku x apply ape2 sejak aku keje kat tadika.bagi aku,aku nak tumpukan kat tadika dulu,kat anak2 aku tu)..
teacher d*** : nowadays,susah kan.budak graduate also tak dapat ke.blajar tinggi tapi x dapat keje yang baik.mungkin kos yang amik tu x de dalam pasaran(nak kate kos aku x berapa baguslah,bukan macam enginner,dr tu,so org pon x nak)..


tapi aku senyum,walau dalam hati hangat jugak..nantilah esok2 aku cari keje baru tahu,dah lah 2 orang dah behenti...kire patut bersyukur aku kat situ..


lepas rehat dalam 10.40, kelas aku kene keluar untuk practise untuk sports day minggu depan..aku memang suke sebab bos suruh budak2 ni menari lagu wondergirls..hot tau...so,aku pon bagi arahan kat budak2 ni ditolongi bos dan teacher lagi sorang..

aku pon tak tahu ape penyakit budak kelas aku tu..kejap je dah penat,tak fokus sampaikan bagi arahan


                 TURN INFRONT PON TAK RETI


Sampaikan aku dah peluh2 and last bos telah mengeluarkan ayat yang aku memang tak nak dengar..

bos : why this class?not focus and listen?
aku(dalam hati) : apelah bos nak cakap ni lepas ni?
bos : maybe they not familliar with that word..maybe teacher not use simple word,the other class not like this.


dan aku faham bos nak kate aku tak mengamalkan cakap fully english dalam kelas sampaikan budak2 tu tak faham arahan turn2 ni..and bos nak kate aku tak gunakan simple word..

yg pertama,aku akui..aku tak lah guna fully english,yelah budak 5 tahun..kadang2 tengah marah memang terkeluar bahasa nogori..so,memang x fully english..aku tengok supervisor yg dah lama pon tak jugak guna fully english kan.

yg kedua : aku tak guna simple english tu,x berapa setuju sebab dalam kelas aku memang biasa akan guna stand up,sit down, finished,lay down,wash ur hand..yelah ayat standard dalam kelas..tapi turn tu memang tak guna lah dalam kelas.

dan lepas bos cakap camtu memang rase agak sentap, tapi sentap aku bukannye nak marah bos,cuma aku terfikir yang aku bukan lah pekerja yang layak dalam bidang tu..aku tak nak bos rugi amik aku,bayar gaji aku tapi objektif dia tak tercapai..aku rase memang bersalah kat bos sebab aku kecewakan dia.tapiiiiiii aku rase aku dah buat yang terbaek,tapi mungkin aku x de bakat kot.entahlah..

sekarang yang aku fikir,aku nak berhenti dalam bidang ni..biarlah bos cari orang yang lebih sesuai untuk jadi teacher untuk budk2 tu..ape yang aku kenal bos,dia seorang wanita yang baek dan berhati mulia..insyaallah Allah akan tolong dia..

nak cari keje ape ye,kat mana nak cari ye..dah kene pikir..

6 ulasan:

miss_tiramisu berkata...

sian kak anis. biasela tu kak. bukan akak sorg yg alami semua tu. ramai lagi kat luar sana. sbr ye kak. yang teacher D tu, kau apehal? senyap sudah. Allah dah tentukan rezeki masing2. cume kita kena bykkn berusaha dan bersabar. selain dari tu, kena berdoa.mcm akak, akk dah usaha, mungkin belum rezeki akak lg... insyaallah satu hari nanti....:)

teacher anis berkata...

entahlah tirah..akak memang nak berhenti dah rasenye.tapi bende lain akak pikir,ape akak nak buat,dan akak tak sampai hati tanye suoervisor tu dalam keadaaan sekrag..sebab sekrg sibuk ngan sports day.kesian supervisor tu..budak2 tu pon kesian.tapi akak rase bersalah sebab akak x dapat sampaikan objektif bos akak

nuyoi86 berkata...

teacher D tu mmg cenggitu..mase akk kije dulu pon.ckp bnde yg same..bkn stakat Teacher D tu je..kakak chef pon ade ckp..sakit ati..pedih..pilu..kdg2 tu trasa gak diriku ini sperti heroin drama korea yg sedey tuh (hero je xde nk tlg sabar an akk)..haha..tapi..nak wat cmner..dugaan..biar la org nak kate ape pon..dey ol xnmpak lagi nape perlu blajar tggi2..dan kenape kite perlu ade byk ilmu dlm dunia ini..

teacher anis berkata...

kak nuyoi..memang..sakit hati kadang2..rase nak tinggalkan je biar dia terkontang kanting..amik sekali 1 jasmine dan 1 rose.tulah,nampak blaja tinggi2 kene keje tinggi2 gak..pemikiran sempit tul..macam heroin drama korea

nuyoi86 berkata...

ntah nye..suke ati kite la..nk kije ape..nk jdi cikgu tadika ke..SRK ke..SMK ke..kolej ke..U ke..bior la..diri aku..suke ati aku la!! ko pk je cmtu nis oi...

teacher anis berkata...

betul tu..suke semangat akak...hidup kite...suke hati kite lah..janji halal..