Blogger Backgrounds

Rabu, 1 Jun 2011

Jangan cari maut gadis cantik!!!!!!

Assalamualaikum...
Sejak followers naik 16 orang ni, rajin saya update blog kan..Ari ni saya nak citer pasal seorang gadis cantik yang berkawan dengan suami orang. Nama tak dapat cakap sebab nanti malu lah kan.

Ada seorang gadis. umur baru 20 tahun, cantik, manis, lawa dan sekolah agama dulu. Suatu hari ni ade seorang suami orang telah telefon dan nak bercakap dengan dia. Mula-mula dia nampak bimbang, tapi kitorang still kene-kenekan dia..kate,habislah jadi bini no 2 lah ko..dia takut dan bimbang.

Tapi lama-lama dia macam dah biasa pulak. Sampaikan ada seorang kawan saya bagitahu yang gadis ni selalu dijemput suami orang itu lepas keje. Mula-mula saya tanya, dia marah. dia kata dia boleh fikir lagi orang tu dah ade isteri dan anak. Apepun saya nasihat dia dalam phone. Lepas tu citer tu tutup.

 Saya tak nak ungkit lagi bende-bende macam tu dah. Nanti jadi fitnah.. Setelah beberapa bulan, saya nampak sendiri kereta lelaki tu tunggu depan tempat keje dia.. Saya geleng kepala. dalam hati saya, dulu aku tanye ko nafi, sekrang yang kete laki orang depan tempat ni apepasal.. Dan saya diamkan lagi..

Bagi saya, tugas saya dah selesai.
Saya dah tanye,  dia nafikan..saya dah nasihat, dia kate ye..ye..
So, kes tutup..
lantaklah, lelaki tu pon kaye, boleh kawen 4..

tup tap
saya dapat tahu
isteri lelaki tu dapat tahu dan mengamuk sudah.
sekarang gunung berapi dah meletup

saya nak tanye pompuan cantik tu
KENAPA BUAT MACAM TU??????

ko pompuan, ko bayangkan kalau suami ko buat macam tu..
SEDIHH TAKKKKKK?????

bagi aku laki dan girl cantik ni sama jahaghu(bahasa nogori)
tak fikir perasaan isteri sendiri.
tak fikir pasal perasaan orang lain
sekarang amiklah nikamtnya ye..
malas nak campur dah,tolong nengok aje boleh..

emo pulak..teringat dulu saya chat ngan sorang laki..dia kate duda anak 2..lepas tu kami tukar no phone..
tibe-tibe ade sorang pompuan call.nasib baik akak ni baik. dia kate lelaki tu suami dia.masya-Allah..
saya katalah suami dia kate duda,anak 2..
akak tu kate dia citer tak habis tu dik.
lepas dia duda,dia kawen lagi dengan akak.ade 2 lagi..keje pon tak
dia dah banyak kali buat macam tu
aku kesian ngan akak tu
kenapa laki dia macam tu..
moga rumahtangga mereka mendapat jalan yang terbaik dan bahagia dunia akhirat...

Macam-macam kan..ade yang tak happy..ade yang suami sangat baekkk
teringat abah kate pasal arwah mak,menitik air mate

"arwah mak ko kurniaan terbaik bagi abah, arwah mak ko syurga abah,bile abah stress,banyak keje kat pejabat,balik nampak mak ko senyum depan pintu, rase hilang semua stress abah.rasa sejuk je,gembira aje, sampai sekarang abah rindu"

kate abah walaupon arwah mak dah 20 tahun tinggalkan kami..

ADEKAH AKU BOLEH JADI ISTERI MITHALI SEPERTI ARWAH MAK AKU????

Mampukah???

2 ulasan:

nuyoi86 berkata...

astaghfirullah....anis...sapa tuh?? akak kenai ka?? wakakaka..gadis cantik yang xpakai selendang cop/brand AWAS! mmg cenggitu!!

teacher anis berkata...

tulah kak..nak kate sangat pon takut sebab sendiri tak lepas.moga virus amik suami orang tak merebak kat kite.moga kite masih boleh fikir waktu tu(kalaulah ade laki orang berkenan)