Blogger Backgrounds

Jumaat, 30 September 2011

BFF

ASSALAMUALAIKUM...
SUDAH SOLATKAH ANDA..
TIME SAYA MEMICIT-MICIT KEYBOARD NI,JAM 7.20.BARU NAK SOLAT MAGHRIB..SO,BELUM LAGI..HEHE..TAPI ASAR SUDAH..

Ok,tajuk kite BFF..Best Friend Forever..saya ni sebenarnya agak ketinggalan zaman..so,saya dapat tahu istilah ni lepas lama orang lain tahu..hehe
Ok,siapa BFF anda, honestly saya ade 2 orang solo dan 1 berkumpulan..haha
yang 2 orang tu fizah and fiqah..eh,dua2 F kan???
and yg kumpulan tu sudah tentu group srikandi mahsuri saya.

1   )fiza


ok,ni yang no 1.dari dulu,kini dan selamanya..ye,saya dah tak jumpa dia bertahun..seingat saya sejak darjah 6.Tapi saya tak penah meletakkan dia di tangga bwah atau menyingkirkan dia dalam hati saya. Dia tetap berada di tangga pertama dalam hati saya dan jiwa saya..cewahhh,fizah,ko nangis tak?
Kenapa ye?mesti anda tertanye2 kenapa..
sebabnye terlalu banyak. dia seorang kawan yang baek,bestfriend yang paling giler2 yang saya penah jumpa sekali je..lepas tu saya pegi sampai terengganu pon saya tak jumpa spesies macam dia lagi..hehe. Saya akui kalau orang kate saya lawak,kalau org gelak-gelak waktu borak ngan saya dan kate saya giler2, saya sudah tahu siapa yang bawak penyakit tu..penyakit ti datangnye dari si fizah ni lah..meh saya senaraikan

  • dia ajar saya bukak kasut waktu jalan atas jalan tar(waktu tengahari giler,balik dari sekolah)..objektifnye..biar panas dan kite akan jalan selaju yang mungkin dan sampai umah secepat yang mungkin..paneh tau fizah...melompat-lompat kadang-kadang atas jalan tar tu...macam beruk x betul pon ade.

  • dia suke mekapkan saya dan saya suke dimekap..dan kalau ade masa lapang,dia akan kumpul barang mak    dia,saya akan kumpul barang mak long saya dan kami cantumkan..selepas itu..ermmm..saya akan baring dan dia pon mulelah tugas dia ala-ala mak andam fofular...and waktu kecik-kecik dulu,kitorang mana reti mekap,penah satu hari saya bagitahu dia."fizah,kak long kate kalau nak nampak muke cantik,letak blusher seluruh muke biar nampak naik seri and muka jambubile saya bangun,saya pon dnegan suke hati dan rase seperti ratu cantik dunia pegi ke arah cermin..resultnye..Ya Allahhhhhhh,Ya Ampunnnn......bukanye naik seri,naik hantu!!!!..muke saya macam kene serang dengan tebuan bengkak-bengkak..eeeeeeee...tak sanggup nak bayang..ngeriiii..

  • Penah satu hari,dia nak tumpang saya,and saya pon dengan rase suke hati izinkan..sebab basikal saya ade tempat duduk.tengah syok-syok dia naik,tetibe..kleteng2..bunyi rantai basikal putus..aduhh..so,saya suruh dia  bangun..kesian dia.kene jalan kaki,saya kate dalam hati..and waktu saya nak tolak,tibe2 basikal tu terus jem,x leh gerak,x leh tolak..jalan terakhir kami..angkat berdua jelah..so,saya terpaksa mintak bantuan dia angkat basikal saya.saya angkat depan,dia angkat belakang. Sampai sungai pulau sebang tu, dia pon kate ko nampak tak sungai ni,aku nak tumpang ko tau,bukan pikul basikal ko,aku campak gak ke sungai ni..saya gelak je..saya tahu saya silap sebab waktu tu tghari lah..hehe
  • antara keje bodoh lain adelah,kami suke pakai baju 2 lapis waktu ke sekolah agama..dalam pakai baju sukan, luar pakai uniform sekolah agama..sampai sekrg saya pon x paham kenapa sebab nak dikate kami balik nak gi main tak adelah rasenye.terus je balik rumah..tapi yang lebih pelik,kenapa kami suka tukar tepi jalan besar..eee,huduh..

Sebenarnya banyak lagi perkara serta kenangan manis saya dan fizah ni,tapi nak tulis masa x sempat. Saya nak tunaikan solat maghrib ni..ni pon dah lewat,akalu abah ade umah,memang buke sesi al-kulliyah lah.so,by2..siapa yang bace ni kalau belum solat,pegi solat dulu ok


love u...

4 ulasan:

KuciKuciKu berkata...

ahaha terima kasih nisha.. sebak aku baca.. Ko pon kawan yang paling hebat pernah aku ade.. Keikhlasan dan kesetiaan persahabatan ko bukan semua org ade tau.. Ko pon kawan carta no 1 aku.. Kawan yg aku selalu happy kan, kawan yg selalu aku bermain, kawan yg selalu aku buli, kawan yg selalu ada jika dia dekat dengan aku.. aku percaya kalo kita dekat, kita pasti selalu bersama.. kan nisha.. terima kasih sekali lg.. aku syg ko sgt.. banyak laut tau.. *sekarang aku makeup da santek tau.. ahaha ;)

teacher anis berkata...

alu tahu ko mekap dah cantik..kenapa dulu x buat bibir seksi tu kat aku

Perfumes Farm berkata...

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret.


visit this link for more details:
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

Hanis Zukafle berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.