Blogger Backgrounds

Jumaat, 2 September 2011

Selamat hari raya

Assalamualaikum..
dah seminggu raya,tapi baru nak bagi post..heheh..inilah blogger yg malas..kalau ade ranking top 10 blogger paling pemalas nak update blog,aku memmang tersenarai..ok gak..ade gak top 10 walaupupon bukan top 10 wanita tercantik di seremban..hehe..
ok,firstly nak ucap selamat hari raya aidilfitri..sewaktu tekan menekan keyboard ni aku tak tahulah nak bagi short update atau panjang punye.tengok pada masa yang ade..kot-kot sekejap lagi kete bapak aku broom..broom,alamatnye berhentilah jejari montel aku ni menekan-nekan di sini.hehe.

Selamat hari raya aidilfitri...
mula-mula kite citer persiapan raya ok..macamana persiapan raya korang tahun ni?mesti meriah...saya keje tahun ni..cikgu tadika..walawei..memang menuntut kesabaran yang tinggi...dengan panas cuaca,nak menjerit-jerit lagi..lagi2 si usamah tu...kuluar tokak den ni ha..terjulur lidah bile habis mengajar.seminggu sebelum puasa den gi shopping kat jalan TAR..Fuhhhhh,memang aku tak minat bab shopping ni..dengar nak gi jalan kat jalan TAR,aky dah terbayang kepenatan nye...memang seperti yang dijangka..macam pegi menunaikan haji jalannye..nak jalan kene pegang tangan adik aku,kalau tak,lesaplah aku...tak leh nak jalan dek oiiiiiii....bersempit-sempitan kami,last2 memang x beli ape2..kalau boleh aku nak jalan and terus balik..senang citer...x sabar nak balik walaupon baru sampai..

and sepeti biasa sabtu terkahir adalah sabtu mengemas..mop,sapu,buang sawang,basuh lantai porch sumenye kami lakukan ari sabtu...memang macam-macam request air.ade nak mata kucing,nak mangga,nak tembikai dan akhirnye kami telah beli air mata kucing,mangga,tembikai dan bandung..sumenye habisssssssssssssssss!!!
TAK BAIK MEMBAZIRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!

selamat hari raya aidilfitri

and bile tibe hari matai,memang seperti yang dijanjikan..rebus nasi impit, masak rendang daging kebau,rendang ayam pencen dan kuah kacang..sedappppppppppppppp...
ponek memang ponek lah..tapi tak mengapelah..malamnya ade takbir datang...

selamat hari raya..
esoknye kami pon pegilah solat sunat..balik sarapan dan zassss ke kampong..rumah kampong kami panggil umah dalam..aku pon tak tahu kenapa,mungkin kat dalam kot....so,kitorang pegi umah dalam,jumpa semua and konvoi ke rumah paklong..rumah pak long ni memang aku cuak,sebab pak long suke komen badan ku yg chubbby2 comel ni(sedapkan hati walaupon hakikat macam anak gajah)..so,salam laju-laju,duduk belakang orang laju2.(boleh ke menyorok ngan badan tu)...heheh..


selamat hari raya aidil fitri

esoknye kami pon memasak dengan suke ati..(suke ke?)..masak-masak,lepas tu duduk..abah demam so, tak leh jalan sangat lah..so,kami decide petang tu pegi rembau umah nek ngah ngan mak long...huhu..memang mancabar kalau tak ade orang tua.adik beradik abah lepas lagi,kalau ditanye mak saudara belah atok punye nenek punye adik..failed memasing..paling failed,,bang kama sedangkan kama tu pompuan lah...abang aku punye keje

waktu nak gi jalan TAR..Kitorang naik komuter dari bukit jalil..

witf qayyum and qaheera

suwella

witf girl in this family..eh,kenapa kakak ipaq aku ni lawa and kurus ni...kakak ipaq saya yg pakai tudung merah buka tudung kelabu tau..
and itu je kot..naluri menyatakan abah akan tibe sebentar saje lagi..baik siap sedia di dapur dulu..ok by2..



2 ulasan:

nuyoi86 berkata...

lama gak la anis x update blog..akak tunggu2 gak..mane la taw..ade citer2 besh yg anis nk post-entry an..hoho..

teacher anis berkata...

x ade yang best pon kak..biasa2 aje...anis dah hantar surat behenti..huyeee..tapi cuak nak keje ape lepas ni