Blogger Backgrounds

Ahad, 27 November 2011

kak ochin dah kawen...

Assalamualaikum...
selamat pagi...
dah solat subuh ke????

semalam tido awal,
so lepas subuh dah x leh tido...
and saya pon nak buat lah post terbaru
pasal owang kawen,cousin ku kawen...

sejarah nama
ok..nama akak ochin ni sebenarnye shimah...tapi kenapa jadi ochin sebab akak ni muko macam jopun...dulu arwah nenek minat giler citer ochin,alah citer jepun tu..hari tu ade gak ulang seklai..sodih yang amat,camnolah nenek den leh addicted tu...waktu tu kak ochin bebudak lagi...bile arwah nenek tengok kak ochin,tu yang terus jadi panggil ochin..hehe..sampai sekarang nama tu melekat tau...

jap-jap, kite skodeng mana kak ochin ni...


kak ocin sebelah aku yang pakai baju kelabu tu...
dalam banyak-banyak wanita di sana,3 orang je yang dah kawen..so sila bayangkan
betapa ramai lagi yang tunggu turn...longgar lutut bile bayang..hehe


ok,cite lagi...tak pe hari ni mood bercerite di pagi hari lebih sikit...
so,kendurinye sabtu

ni lah kad nye..malam sebelum tu,ade keduri doa selamat dan majlis berinai..alah,bukan majlis pon..dah nak balik tu mak usu den pupok lah inai kat jari and kaki..tapi memang cantiklah sebab kak ochin tu pon putih,memang lawa.

sabtu
  • akad nikah
akad nikah belah pagi lah kan.so janji dalam 9.30,itu ini adelah dalam 10 lebih nikah...and 1 lagi pasal kak ochin ni, dia ni perahsia..kitorang x penah tengok tunang dia,so bile dia nikah memang sumenye pegi masjid nak nengok..orang n9 kate beghudu-ghudu..hehe...bile nak tengok tu,kitorang lah berdebar..and bile dah kuar and nampak je tunang kak ochin,woww, teringat memori kak nadia...memang hensem,putih padanlah..macam kak nadia bini along kamal dulu,first time tengok,wowwwwwwwwwwww  cantiknye...hehe...
tengok muke bakal suami kak ochin waktu tu,memang nampak macam gemuruh giler,leh nyanyi jap lagu faizal tahir kot..hehe..tapi alhamdulillah sumenye selamat.Lepas aje nikah,terus ade makan-makan sikit..tapi kitorang ni agak macam salah sikit kot..turun awal komain,last2 belah lelaki x de tempat pon..hehe..sowwy.

sebelum berangkat ke masjid

ini mak saudara eden..jaga2 siapa jumpa yang ni..hehe

ok,amik port masing2 untuk bergambar

mak usu memang antara orang penting...

ok2,amik berkat sekarang...

auntie teringat zaman-zaman diijabkabul bersama uncle gue dulu

pengapit dan pengepit..hehe

yang bujang-bujag pon sama ikut..heran gak di situ..sellaunye diorang ni malas nak pegi

eh2,kakak ipaq..alahai,comelnye

abang eden,laki kakak ipaq tadi...hensem kan

mak pengantin pon dah gemuruh gak ni

lepas nikah,kite makan dulu

hensem kan hubby kak ochin..pandai kak ochin cari



ok,dah citer nikah...lepas nikah

Sanding

ok,tang sanding ni..adelah around 12 pm kot..temanye pon biyu kan..so,sumenye biru..and kak ochin memang cantik..maybe sebab dia putih and dia tak selalu mekap kot..so,tugas saya adelah bagi-bagi kuih bahulu...ponek kot...

antara hantaran dari pihak perempuan

diorang nak sanding dah...tapi terus ke meja makan


cantik kan cousin saya





pak we...hehe..adik sepupu tersayang lah
acara potong kek
abang aku panggil makan biadap,tapi bahasa benar makan beradab
ela,me and dik ya
kite main payung2 lak
time kami kerjakan pelamin pulak..
mak lang ajar ye zarif tarian inang ni..oo,baru tahu
selesai majlis pak usu bawak senarai lagu suh pengantin nyanyi..setiap kali
ade majlis kawen,memang ni lah lastnye
empat dara jelita
empat dara tersenyum manja..hehe..opps,sume dah kawen lorrr..

selamat sudah






p/s : lepas ni turn siapa.amik nombor ye..tahun depan bang kamil lak...sama-sama kite nantikan...tapi umur macam kitorang ni dalam 23,24,25,26,27,28,29 ni memang berlambak..so jangan lupe kepada ajk-ajk majlis sile amik vitamin lebey...hehe











ok,yang tengah tu..yang baju putih tu dah keluar list..dah 4 anaknye,siap ado kombar lak tu..yang baju hitam,fulus dasyat kot..hehe..eh,x berani gue nak cakap lebey-lebey...


ok,for my relatives, see u next year...






















2 ulasan:

nuyoi86 berkata...

ochin?? akak pon ade memmber name ochin. dier ni dipanggil sedemikan sbb mak dier suke tgk citer drama jopun yg watak budak pompuan eh "oshin"..so, kebetulan lak..si kwn akk ni (nurul huda mohd tahir) ni lahir,jam2 tu gak..mak eh panggil dio "OCHIN"..sampai la dier beso...

p/s:kebetulan sama lak..nama "ochin" tuh

teacher anis berkata...

samelah tu kak...arwah nenek memang x leh tinggal citer tu..agak ea,sobolah ade je kak ochin waktu tu,dipanggil ea ochin...sampai sekarang melekat..laki dia pon gelak2 aje dongar